de wonderbaarlijke wereld van de apps

Gepubliceerd op 24 juni 2015 om 15:32

Door de komst van de smartphones en tablets, zijn er ook een heleboel apps beschikbaar. Sommige gratis, andere betalend, en andere nog met in-apps purchases (meestal games, zodat je bv sneller een niveau hoger kunt geraken).

Op mijn smartphone en tablet, heb ik ook een heleboel apps staan. Nu, welke zijn degene die ik bijna dagelijks gebruik?

Ik heb ze opgesplitst in categorieën, en voor degene die niet over een smartphone of tablet beschikken zet ik er ook bij als je het gewoon op Internet kunt vinden (ik schrijf erbij “PC”).

  1. Gezondheid
    1. myfitnesspal (“PC”): dit is een gratis calorieënteller, waarin ook de verschillende voedingswaarden genoteerd zijn (suikers, vetten, ….). Een goede tool dus voor de mensen die bv een dieet volgen, om te zien hoeveel ze die dag nog mogen eten.
    2. TracknShare : een applicatie waarin ik noteer hoe ik me voel, hoe ik geslapen heb, of ik wel of geen contact met vrienden heb gehad, hoeveel fruit/groenten ik gegeten heb, hoeveel glazen water, mijn niveau van pijn,….
    3. MigraineDiary (“PC”): je kunt er noteren wanneer je een migraine hebt gehad, de intensiteit, hoelang de migraine geduurd heeft, welke oorzaken er voor waren, of je wel of geen medicatie voor genomen hebt
    4. Thuisarts: wat moet ik vragen aan mijn huisarts? Welke behandelingen moet ik erna nemen? Je kunt er punten in noteren voor het bezoek aan de huisarts / tijdens het bezoek aan de huisarts / na het bezoek aan de huisarts
  2. Sociale media
    1. Facebook (“PC”)
    2. Twitter (“PC”): met maximum 140 tekens kun je iets schrijven, je kunt ook veel verschillende andere mensen / organisaties volgen
    3. Pinterest (“PC”): een soort prikbord waar je plaatjes op kunt zetten, in verschillende domeinen van interesse
    4. Pocket (“PC”): stel dat je een artikel tegenkomt, maar je hebt nu geen tijd om het te lezen, wel dan kan je het doorsturen naar Pocket en later op je gemak lezen. Met de app op je smartphone / tablet kan je meestal je artikels terug lezen zonder dat je een internet verbinding nodig hebt
  3. Games
    1. Block –vs – block: lijkt een beetje op het tetris spel, of op “blokken” (te bekijken op één, TV)
    2. 2048 (“PC”): associeer 2 blokken met dezelfde nummers, en tracht om tot 2048 te komen
    3. Woordjacht (“PC”): je kunt tegen andere mensen spelen, maar ook gewoon oefenen. Tracht zoveel mogelijk woorden te vormen in de gegeven tijd
    4. Wordfind (“PC”): een woordzoeker, in het engels
  4. Andere
    1. Downcast: is een podcast app. Wat ik er makkelijker aan vind, is dat eenmaal de podcast gedownload is, dat je het erna kunt beluisteren / bekijken zonder dat je internet verbinding nodig hebt. Wat is een podcast? https://nl.wikipedia.org/wiki/Podcast
    2. Booxter : persoonlijke bibliotheek voor alles, maar vooral voor boeken. Je noteert de titel, de schrijver, de uitgever, een foto van het boek, en je kunt er notities in maken. Ik noteer er mijn boeken over autisme in, zodat als ik eens een nieuwe wil kopen er zeker van ben dat ik die niet al gelezen heb.

Dit was mijn lijstje van de apps die ik het meest gebruik. Ik heb nog veel meer apps staan, maar die gebruik ik minder, of niet meer. Want als ik zie dat een app er interessant uitziet en gratis is, dan probeer ik die uit. Het wordt misschien terug eens tijd dat ik weer wat plaats vrij maak op mijn apparaten.

En sorry voor de mensen die hier totaal geen interesse in hebben maar voor mij zijn mijn smartphone en tablet erg belangrijk. Het helpt mij soms als ik ergens weg ben, en overprikkeld ben.

Reactie plaatsen

Reacties

Nils Geylen
2 jaar geleden

MyFitnessPal is best een goeie, tussen al die fitnessapps die er zijn. Heb er ooit een flinke tijd dingen op getracked en werkt goed. Je kan ook zelf producten toevoegen, of maaltijden die je vaak voor jezelf maakt — zo hoef je niet altijd alles opnieuw in te tikken.
Zelf gebruik ik ook erg vaak Maps, Calendar en Inbox, en Velo. Vooral praktische dingen dus, ook wel productiviteitsapps genaamd. Ik zou verloren zijn zonder tegenwoordig.